Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

Miriam's Adventures holidays - all Around the World

телефон за връзка: +359 889 722 813За всички възникнали въпроси

Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език!

  • Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! снимка 1
  • Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! снимка 2
  • Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! снимка 3
  • Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! снимка 4
  • Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! снимка 5
  • Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! снимка 6
  • Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! снимка 7
  • Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! снимка 8
  • Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! снимка 9

Калкулирай и резервирай

Дата на заминаване:
Дата на връщане:
Налични настанявания:
Резервациона форма:
Съгласявам се и приемам Политика на ползване

Запитване
Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! миниатюра 1Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! миниатюра 2Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! миниатюра 3Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! миниатюра 4Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! миниатюра 5Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! миниатюра 6Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! миниатюра 7Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! миниатюра 8Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език! миниатюра 9
сподели офертата в разпечатай офертата
Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език!
3 нощувки в хотел в Атина!

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ


27.09.2018  -  485 лв
11.10.2018  - 485 лв
18.10.2018  -  485 лв


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА​

Ден 1

Събиране на летище София (Терминал 2) в 4:50 ч. за директен полет до Атина в 6:50 ч. Кацане на летище Атина в 8:10 ч. Трансфер до хотела (около 30 мин.). Настаняване в хотела след 14:00 ч. Свободно време или по желание и предварителна заявка: панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод (около 2 ½ ч.): Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад "Синтагма"; разглеждане на Акропола. Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най-богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея „Бенаки” - частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история. Нощувка.
Ден 2
Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание и предварителна заявка: екскурзия с местен екскурзовод до Храма на Посейдон (минимум 3 ½ ч.), построен върху крайморска скала на нос Сунион с прекрасна гледка към Егейско море. Вечерта по желание и предварителна заявка - гръцка вечер (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.
Ден 3
Закуска. Свободно време в Атина или по желание
 целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес: фотопауза при Коринтският канал; посещение на Епидаврос - известен с най-добре запазения античен театър в Гърция, построен през 3 в. пр. Хр., където и днес се провеждат представления; Нафплион - древен град с богата култура и традиции; Микена - най-известният град в Гърция, царството на Агамемнон, град, който 400 години е доминирал в гръцката история. Нощувка.
Ден 4

Ранна закуска или сух пакет. 6:00 ч. - трансфер до летище Атина (около 30 мин.) за директен полет до София в 8:35 ч. Кацане на летище София (Терминал 2) в 9:55 ч.
 
НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен
-35 лв.
Допълнително легло в двойна стая за дете от 2 до 11,99 г.
-70 лв.
Единична стая
+170 лв.
хотел 4*
Двойна стая със спалня
+80 лв.
Двойна стая с отделни легла
+80 лв.
Допълнително легло в двойна стая за дете от 2 до 11,99 г.
+20 лв.
Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен
+45 лв.
Единична стая
+260 лв.
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист  
159 лв.
Панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод (без включена входни такса за Акропола - 20 EUR) - при минимум 12 туристи
от 12 г.
€34
от 2 г. до 11 г.
€17
Полудневна екскурзия с местен екскурзовод до нос Сунион (без включена входна такса за Храма на Посейдон на нос Сунион - 8 EUR) - при минимум 15 туристи
от 12 г.
€34
от 0 г. до 11 г.
€17
Целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес (без включени входни такси за Епидаврос - 12 EUR, и Микена - 12 EUR) - при минимум 15 туристи
от 12 г.
€50
от 2 г. до 11 г.
€25
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.  
0 лв.

 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Атина - София на авиокомпания "Ryan Air" с включени летищни такси и малък салонен багаж с размери 35/20/20 и голям салонен багаж с размери 55/40/20
3 нощувки със закуски на блок маса в хотел 3* в Атина
Трансфер летище - хотел - летище
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Водач от България.
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Чекиран багаж до 20 кг
Панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод
Гръцка вечер в Атина
Полудневна екскурзия с местен екскурзовод до нос Сунион
Целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес
Входни такси за Епидаврос (12 EUR) и Микена (12 EUR)
Входни такси за Акропола (20 EUR), новия Музей на Акропола (5 EUR), Археологическия музей (10 EUR), Византийския музей (8 EUR) и музея "Бенаки" (7 EUR) в Атина
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Допълнителни услуги се заявяват до 12 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.
Деца до 1.99г. заплащат 50 лв., като не ползват седалка в самолета и в автобуса по време на трансферите. Децата не ползват допълнително легло - ползват бебешка кошарка или са настанени на леглото на родителите си!
Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.
Резервации: депозит при резервация - 35% от стойността на ексурзията плюс стойността на допълнителното заявените услуги, доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
Анулации: от деня, следващ деня на записването до 31 ден преди датата на заминаване - 35% от основната цена на екскурзията; от 30 ден до деня на заминаване - 100% от общата цена на екскурзията.
За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.
При анулиране на екскурзия под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % парична глоба.
При посещение на църкви не се позволява влизане с голи рамене и колене.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации. В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).
Часово време: България 12 ч.; Гърция 12 ч.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.