Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

Miriam's Adventures holidays - all Around the World

телефон за връзка: +359 887 60 40 58За всички възникнали въпроси

Исторически комплекс Варна, Побитите камъни, Крепост Овеч
Категоризация:

  • Исторически комплекс Варна, Побитите камъни, Крепост Овеч снимка 1
  • Исторически комплекс Варна, Побитите камъни, Крепост Овеч снимка 2
  • Исторически комплекс Варна, Побитите камъни, Крепост Овеч снимка 3
  • Исторически комплекс Варна, Побитите камъни, Крепост Овеч снимка 4
  • Исторически комплекс Варна, Побитите камъни, Крепост Овеч снимка 5

Калкулирай и резервирай

Дата на заминаване:
Резервациона форма:
Съгласявам се и приемам Политика на ползване

Запитване
Исторически комплекс Варна, Побитите камъни, Крепост Овеч миниатюра 1Исторически комплекс Варна, Побитите камъни, Крепост Овеч миниатюра 2Исторически комплекс Варна, Побитите камъни, Крепост Овеч миниатюра 3Исторически комплекс Варна, Побитите камъни, Крепост Овеч миниатюра 4Исторически комплекс Варна, Побитите камъни, Крепост Овеч миниатюра 5
сподели офертата в разпечатай офертата

Исторически комплекс Варна, Побитите камъни, Крепост Овеч, Чудните скали
Дата:  15.05.21-16.05.21
Цена: 85 лева
 

1 ви ден:  Отпътуване от Димитровград 6:30 часа паркинга АПК за Чудните скали с кратки почивки по пътя. Фотошоп на Чудните скали, прекрасно място, изваяно от природата. Посещение на Крепост Овеч, средновековна крепост, намираща се източно от днешния град Провадия. Разположена е върху плато над града, с форма на кораб от север на юг. От всички страни то е обкръжено със скални венци с височина от 11 до 25 метра, носещо името „Калето“. Крепостта е изградена от византийците и функционира от IV в. Отпътуване за вълшебния извор край Девня, свободно време за обяд. Посещение на побитите камъни е единствената естествено образувала се пустиня в Европа. Всъщност е каменна гора от извисяващи се на височина до 12 метра колони от варовик. Теориите за възникването на природния феномен са няколко, но недоказани. Според една от тях преди 50 млн. години на мястото е  имало море. Когато водите му се оттеглили скалите от дъното му били изложили на вятър и слънце и така се образували причудливите каменни фигури. Настаняване в хотел, нощувка.
2 ри ден:    Закуска. Отпътуване за Исторически комплекс, неолитно селище близо до Варна. Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк в света, отвори врати в България през пролетта на 2019 г. На място ще бъде пресъздадено развитието ѝ, случило се по нашите земи от епохата на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.
Достъпни развлечения, като:  Разходка със средновековна лодка, Пътуване във времето с гид, Стрелба с традиционен лък,  Демонстрация с хищни птици, Средновековни битки, Конна езда, Преобразяване в автентични дрехи, Тракийски винен ритуал за побратимяване, Българска храна по древни рецепти.
Отпътуване 16:00 ч за Димитровград
Цената включва: транспорт, хотел, закуска, водач.
Цената не включва: такси и застраховка.
Исторически комплекс- Стандартен билет-30,00 лв; Деца и пенс: 15 лв.
Побитите камъни- възр:-3лв; деца- 2лв.
Крепост Овеч:-възр:-2 лв; ученици и пенс:- 1лв.
                   Офис:  ул. „ Ромен Ролан“ 16
                           Тел:  0887 60 40 58