Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

Miriam's Adventures holidays - all Around the World

телефон за връзка: +359 889 722 813За всички възникнали въпроси

Еднодневна екскурзия до Велико Търново

  • Еднодневна екскурзия до Велико Търново снимка 1
  • Еднодневна екскурзия до Велико Търново снимка 2
  • Еднодневна екскурзия до Велико Търново снимка 3

Калкулирай и резервирай

Дата на заминаване:
Резервациона форма:
Съгласявам се и приемам Политика на ползване

Запитване
Еднодневна екскурзия до Велико Търново миниатюра 1Еднодневна екскурзия до Велико Търново миниатюра 2Еднодневна екскурзия до Велико Търново миниатюра 3
сподели офертата в разпечатай офертата
Димитровград – Велико Търново – Димитровград
Посещение на спектакъл Звук и Светлина – безплатно  

Дата:03.03.2019г.
 

Цена:30лева     

      Отпътуване  от Димитровград – в 7:00 ч. от паркинга на АПК бившата Билла. Посещение на Средновековната столица на Второто българско царство. Велико Търново е град с многовековна история, с безброй забележителности, атракции и приятни места. Градът е прочут с крепостта Царевец и извисения край река Янтра красив паметник Асеневци.
       Посещение на средновековната църквата "Свети четиридесет мъченици". Построена е и стенописана по времето на българския цар Иван Асен II върху по-малка църква вероятно посветена на Богородица, в чест на голямата му победа в Битката при Клокотница на 9 март  1230 г. (деня на Свети 40 севастийски мъченици) над епиския деспот  Теодор Комнин. В него се пазят и едни от най-значимите старобългарски епиграфски паметници от времето на хан Крум.
   Разглеждане на крепостта Царевец - реконструирания царски дворец с неговите тронна зала, дворцова църква и царски покои. Оттук са управлявали царете Асен I, Петър IV, Калоян, Иван Асен II, Иван Александър, Иван Шишман. На самия връх се намира и възстановената Патриаршеска църква. Тя впечатлява с мащаба и уникалната си архитектура и иконописи от Второто българско царство, реставрираната Балдуинова кула. На територията на крепостта може да видите и основите на 470 постройки, странноприемница, жилища на аристокрацията, 23 храма и 4 градски манастири. Продължаваме с посещение на Мултимедиен посетителски център “Царевград Търнов“ - уникална за България и Балканския полуостров туристическа атракция. Популярният като „Музей на восъчните фигури“ пресъздава важни събития от бита и културата на Царевград от XII и XIII век, от времето на българските царе. Мултимедийният център е на два етажа и съдържа 29 скулптурни фигури на знакови исторически личности. Разходка в центъра на града.  Свободно време. Посещение на  Спектакъла Звук и Светлина – начало 20:00 (времетраене 20 минути) , Следва отпътуване за Димитровград около 21:00.
                                                                      
Цената включва :  Транспорт  по маршрута и екскурзовод.
Цената  не  включва : входни такси и разходи от личен характер.
Такси за Крепостта Царевец: за учащи-2 лв. и пенсионери - 3 лв.,  семеен билет - 6 лв., за всички останали - 6 лв.
Такса за Музея с восъчните фигури:  10 лв. за възрастни, за учащи и пенсионери - 5 лв.
Такса за Атрактивно влакче на колела: 2 лв. в едната посока и 4 лв. в двете посоки.
                               
 Офис: бул.,,Димитър  Благоев‘’17 /зад Рашовия магазин/
                    Тел :   0887 60 40 58   0885 009 666