Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

Miriam's Adventures holidays - all Around the World

телефон за връзка: +359 889 722 813За всички възникнали въпроси

Лазаров ден в Етъра

  • Лазаров ден в Етъра снимка 1
  • Лазаров ден в Етъра снимка 2
  • Лазаров ден в Етъра снимка 3
  • Лазаров ден в Етъра снимка 4
  • Лазаров ден в Етъра снимка 5
  • Лазаров ден в Етъра снимка 6
  • Лазаров ден в Етъра снимка 7
  • Лазаров ден в Етъра снимка 8
  • Лазаров ден в Етъра снимка 9
  • Лазаров ден в Етъра снимка 10

Калкулирай и резервирай

Дата на заминаване:
Резервациона форма:
Съгласявам се и приемам Политика на ползване

Запитване
Лазаров ден в Етъра миниатюра 1Лазаров ден в Етъра миниатюра 2Лазаров ден в Етъра миниатюра 3Лазаров ден в Етъра миниатюра 4Лазаров ден в Етъра миниатюра 5Лазаров ден в Етъра миниатюра 6Лазаров ден в Етъра миниатюра 7Лазаров ден в Етъра миниатюра 8Лазаров ден в Етъра миниатюра 9Лазаров ден в Етъра миниатюра 10
сподели офертата в разпечатай офертата
Лазаров ден Етъра
            
Димитровград – Етъра – Соколовски манастир – Боженци


Дата: 20.04.2019 г

Цена: 29 лева

         Отпътуване в 7:30 ч. от Димитровград,  АПК с кратка почивка по пътя.
Посещение на АЕР „Етъра- етнографски комплекс, събрал в себе си безценни съкровища на Възрожденския бит и култура, с колоритни дюкянчета покрай реката, пееща воденица и работилници. На Лазаровден „Етъра“ посреща най-красивия пролетен празник със възстановки на народни обичаи, лазарски песни и танци и много настроение. Възможност за включване в празника. Свободно време.
Отпътуване към Соколски манастир - райски кът на хармония и мир. Целият манастирски комплекс е завършен през Възраждането с дарения на габровци и жители на околните села. Ценен архитектурен паметник в двора на манастира е голямата „кръгла“ чешма на майстор Колю Фичето.
Отпътуване към Боженци, обявен за архитектурно-исторически резерват от 1964 г., с изцяло запазена архитектура от Възраждането. Разходка сред повече от 100-те възрожденски къщи с високи каменни огради, ковани дъбови порти, по малките калдъръмени улички с каменни чешми и мостове в приказната атмосфера на селото със запомнящия се девиз: “В историята остават лудите глави и щедрите дарители”. Завръщане в Димитровград вечерта.  
 
Цената включва: транспорт, екскурзовод.
Цената не включва: входни такси-Етъра-5 лв-възр.-3лв-пенс.-2лв-уч.Боженци – 4 лв-възрастни – 3 лв-ученици.

При записване се внасят 30% от сумата, останалата част 10 дни преди датата на отпътуване. Екскурзията ще се състои при минимум 20 туриста.


        Офис: бул. „ Димитър Благоев“  17   /  зад  Рашовия магазин  /   тел: 0886 60 40 58