Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

Miriam's Adventures holidays - all Around the World

телефон за връзка: +359 887 60 40 58За всички възникнали въпроси

Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета
Категоризация:

 • Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета снимка 1
 • Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета снимка 2
 • Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета снимка 3
 • Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета снимка 4
 • Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета снимка 5
 • Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета снимка 6
 • Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета снимка 7
 • Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета снимка 8
 • Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета снимка 9
 • Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета снимка 10

Калкулирай и резервирай

Дата на заминаване:
Резервациона форма:
Съгласявам се и приемам Политика на ползване

Запитване
Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета миниатюра 1Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета миниатюра 2Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета миниатюра 3Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета миниатюра 4Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета миниатюра 5Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета миниатюра 6Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета миниатюра 7Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета миниатюра 8Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета миниатюра 9Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ със „сребърни“ и „златни“ ключета миниатюра 10
сподели офертата в разпечатай офертата

Екскурзия до Истанбул
 „Църквата на първия ден от месеца“  със „сребърни“ и „златни“  ключета 
 

Дата: 29.02.2020г. - 01.03.2020г.
 

Цена: 110 лева.
          

Първи ден:
  Отпътуване в 3:00 ч от Димитровград / АПК /за Истанбул. Пристигане около 08:30 ч. Започваме вълнуващото запознаване с Истанбул - градът на два континента, столица на три империи, перлата на Ориента. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул /срещу допълнително заплащане/ Панорамната обиколка продължава преминаване по моста над залива Златен рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива “Босфор“ – чудо на строителната техника и фото – пауза край Босфора. Връщане в Европейската част на града на площад „Хиподрума” с трите обелиска, до който ще видим още Синята джамия (само отвън), византийската базилика „Св. София” (само отвън). Посещение на желязната църквата „ Свети Стефан“. Свободно време за посещение с  гида на обектите с входни такси – султанския дворец „Топ капъ сарай“ (с входна такса ), църквата „Св. София“ (с входна такса) – построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век. /при минимум 15 души /, който е бил център на управлението на Османската империя в продължение на 400 години,  е наистина една от най–важните исторически забележителности в Истанбул. Именно поради тази причина  е един от най-посещаваните музей в Европа. По желание може да предложим посещение на небостъргача Сапфир с 4 D симулация. Настаняване в хотела и почивка за обяд. След обяд продължаваме екскурзията  с „Круиз по Босфора” - пътуването продължава час и половина. Вълнуваща разходка между два континента: новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът "Ортакьой" – любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата и къщите от TV сериалите, който не иска свободно време около Египетския пазар.
Вечерта пожелание вечеря в атракционното заведение „ Gar Muzik hol“, предлагащо отбрани ястия и богата ориенталска фолк  програма с вечеря и напитки. Нощувка.
  

   Втори ден:  Закуска. Следва посещение  на „Църквата на първия ден от месеца“. В началото на всеки месец жителите и гостите на Истанбул си проправят път по една тясна уличка до пометения двор на храма, посветен на Дева Мария. Там, в предверието на църквата, срещу символична сума, се купуват така наречените „сребърни“ и „златни“ ключета. Те символизират желанията на хората, влизащи в църквата. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата. А хората, които връщат ключетата, са стотици! Можете да се уверите сами. Посещение на "Долмабахче сарай“/ при минимум 15 души /, за тези който няма да посетят двореца, могат да изпият чашка горещо кафе на Босфора.
Посещение на Мол „FORUM” на територията на който се намират множество магазини, между които PRAKTIKER, магазин IKEA, сензационния аквариум “Sea Life Akvarium”(без включен билет);
Цена на билета за аквариум “Sea Life Akvarium”  лица от 16 - 65 г. – 62 TRL. Отпътуване за България. Пристигане в България – късно вечерта.
 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
една нощувка със закуски в  хотел 3* в Истанбул;
застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 2000 евро към  Лев инс.
 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Обзорна обиколка- 15 €
 посещение на Топкапъ сарай- цена- лв… / € / при група над 15 души.
посещение на , църквата “Света София” – цена 40 лв. /20 € / при група над 15 души.   
Посещение на "Долмабахче сарай“- 25 €
разходка с корабче по Босфора – 18 €
вечеря в ресторант „ Gar Muzik hol“  - 29 €
небостъргача “Сапфир” билет за изкачване на панорамна площадка и 4D - 22 € ,
без  4D – 10 €
аквариум “Sea Life Akvarium – ….. TRL
доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 години – 2.00 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка за лица от 76 до 84.99 години – 3.00лв./ден;
разходи от личен характер.
 

ВАЖНО:
Допълнителните екскурзии се заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Цената е валидна при група от минимум 40 човека;
внасяне на 30% капаро;
доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден задграничен паспорт;
за деца до 18 год., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
                                       офис : ул.  „ Ромен Ролан“   № 16
                                      Тел:  0887 604 058   и   0885 009 666