Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

Miriam's Adventures holidays - all Around the World

телефон за връзка: +359 889 722 813За всички възникнали въпроси

ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ

 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ снимка 1
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ снимка 2
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ снимка 3
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ снимка 4
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ снимка 5
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ снимка 6
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ снимка 7
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ снимка 8
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ снимка 9
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ снимка 10
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ снимка 11
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ снимка 12
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ снимка 13
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ снимка 14
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ снимка 15
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ снимка 16
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ снимка 17

Калкулирай и резервирай

Дата на заминаване:
Резервациона форма:
Запитване
ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ миниатюра 1ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ миниатюра 2ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ миниатюра 3ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ миниатюра 4ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ миниатюра 5ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ миниатюра 6ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ миниатюра 7ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ миниатюра 8ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ миниатюра 9ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ миниатюра 10ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ миниатюра 11ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ миниатюра 12ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ миниатюра 13ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ миниатюра 14ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ миниатюра 15ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ миниатюра 16ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ миниатюра 17
сподели офертата в разпечатай офертата
ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА –
ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ

 
15.02.2018 – 01.03.2018
15 дни/ 12 нощувки
 
София – Доха - Ханой – Халонг – Хюе – Дананг – Хой Ан – Сием Реап – Пном Пен – Шау Док – Кан То – Сайгон – Доха - София
 
ПРОГРАМА 
Ден 1 (15.02.2018) София – Ханой
Отпътуване от летище София в 12:15 ч. с полет на Qatar Airways през Доха за Ханой. 
Ден 2 (16.02.2018) Пристигане в Ханой
Пристигане в Ханой – 07:25 ч. Посрещане на летището от представител на местния туроператор. Трансфер до хотела. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Ханой.
Ден 3 (17.02.2018)  Туристическа обиколка на Ханой
Закуска. Туристическа обиколка на Ханой: посещение на мавзолея на комплекса Хо Ши Мин - човекът, който е водел кампанията на Виетнам за независимост от френското колониално управление. Разглеждане Храма на литературата, построен от император Лай Танг Тонг в 1070 г. като храм, посветен на Конфуций. През 1076 г. кралската академия започва да обучава децата на благородниците. По този начин той се превръща в първия университет на страната. На територията му има 5 вътрешни двора, олицетворяващи 5-те елемента: вода, огън, дърво, земя и метал, а най-интересни са костенурките с полегнали на гърбовете им каменни стели с имената на някогашните възпитаници. Посещение на Етнографския музей, разкриващ културното богатство на Виетнам с уникална градина, в която може да се видят копия на къщи и погребални комплекси от различни провинции на страната. Връщане в хотела около обяд за кратък отдих. Свободно време за обяд (не включен в цената). В следобедните часове възможност за посещение на Квартала на трийсет и шестте гилдии, типичен пазар. Всяка улица носи името на стоката, която традиционно се продава на нея. Вечерта спектакъл на марионетки върху вода. Вечеря. Нощувка в Ханой.
Ден 4 (18.02.2018)  Ханой – Халонг, нощувка на кораб
Закуска. Отпътуване за залива Халонг (около 3 часа и половина). Качване на борда на традиционно луксозно круизно корабче, с което ще пътуваме през следващото денонощие на круиз из залива Халонг.  Настаняване в каютите, обяд на корабчето с традиционна виетнамска и интернационална кухня (включен в цената, без включени напитки).Круизът преминава покрай интересни варовикови пещери и скални образувания. По време на пътуването в залива ще можете да се отпуснете на слънце върху шезлонг на горната палуба и да се любувате на приказния пейзаж. Вечеря с традиционна местна и международна кухня. Свободно време за вечерни забавления на борда. Нощувка на кораба. 
Ден 5 (19.02.2018)  Халонг - Полет до Хюе
Закуска. Круизът продължава своето пътуване около залива с много островчета в търсене на уединени
места за плуване или каяк. Около обяд корабът се завръща в главното пристанище. Отпътуване за летището в Ной Бай. Полет (1ч. 15 мин.) до Хюе. Настаняване, вечеря и нощувка в Хюе. 
Ден 6 (20.02.2018)  Хюе – туристическа обиколка
Закуска. Туристическа обиколка на древната императорска столица Хюе, преди векове седалище на династията Нгуен: Цитаделата (Императорският град под егидата на ЮНЕСКО), Забраненият пурпурен град и древните гробници. Круиз по Ароматната река. Вечеря и нощувка в Хюе.
Ден 7 (21.02.2018)  Хюе – Хой Ан
Закуска. Заминаване за древния пристанищен град Хой Ан по Пътя на мандарините, преминавайки през живописния Хайван (Прохода на облаците, който свързва Северната и Южната част на Виетнам) с прекрасна гледка към Дананг и околностите. Пристигане в Хой Ан (град под егидата на ЮНЕСКО). Следобед – Пешеходна разходка в спокойния и очарователен град Хой Ан. Ниските керемидени къщи с китайски външен вид, японският покрит мост, пъстрите храмове и пагоди го правят едно от най-красивите места за посещение във Виетнам. Настаняване, вечеря и нощувка в Хой Ан.
Ден 8 (22.02.2018)  Хой Ан - Полет до Сием Реап
Закуска. Свободно време за разходка в Хой Ан. Следобед - трансфер до летището в Дананг. Полет до Сием Реап, Камбоджа. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Сием Реап.
Ден 9 (23.02.2018)  Ангкор Том - храма Байон
Закуска. Разглеждане на храмовете в Ангкор Том с основен акцент – Байон (планински храм адаптиран към будизма, датиращ от края на 12 и началото на 13 век), показващ изображения на стотици усмихнати лица и историите на империята на кхмерите, издълбани по стените му. Храмът е видим отдалеч със своите 54 кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя. Всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара - Богът на Добротата и Милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света. Терасата на слоновете - мястото, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносните шествия на армията. Терасата на прокажения крал - наречена така заради скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, покрита с мъх, напомняща на болен човек и съответстваща на легендата за прокажения крал на Ангкор. Изкачване до върха на Пхимеанакас, оформен като пирамида с чудесен панорамен изглед към храмовете. Вечеря и танцов спектакъл Апсара. Нощувка в Сием Риап.
Ден 10 (24.02.2018)  Та Прум - Ангкор Ват - Пном Пен
Ранно посещение на обгърнатия от джунглата храм Ta Прум. Следва посещение на великолепния Ангкор Ват. Обиколка с екскурзовод в огромната структура, разглеждайки и слушайки за славата на Кралство Ангкор. Връщане в хотела за късна закуска и почивка.
Около обяд - отпътуване за Пном Пен. Настаняване, вечеря и нощувка в Пном Пен.
Ден 11 (25.02.2018)  Пном Пен – Шау Док
Закуска. Обиколка на Пном Пен: Посещение на Кралския площад, Сребърната пагода и централния пазар. Около обяд - качване на борда на корабче и отпътуване за Шау Док(Виетнам). Настаняване, вечеря и нощувка в Шау Док.
Ден 12 (26.02.2018)  Шау Док - Кан То 
Закуска. Заминаване за гората Тра Су, която е и дом на около 100 вида птици. Круиз с моторни лодки до всички важни места на тази екологична гора, за да откриете нейната зеленина и Светилищата на птиците. Трансфер до Кан То. Настаняване, вечеря и нощувка в Кан То.
Ден 13 (27.02.2018)  Кай Ранг плаващ пазар – Сайгон(Хо Ши Мин)
Закуска. Рано сутринта отпътуваме с корабче, за да посетим плаващия пазар на Кай Ранг, един от плаващите пазари в делтата на Меконг. Трансфер до Сайгон (Хо Ши Мин). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Сайгон.
Ден 14 (28.02.2018)  Сайгон (Хо Ши Мин) – Отпътуване за България
Закуска. Свободно време за отдих. Следобед – туристическа обиколка на Сайгон: Сградата на обединението (бившият Президентски дворец, който е частично разрушен при атаките от съпротивата на Северен Виетнам на 30.04.1975 г.), центъра с правителствените сгради, разположени около площада на колониалната френска част с извисяващата се катедрала „Нотр Дам“, Операта - построена по подобие на „Пети Пале“ в Париж, Централната поща - проектирана от Густав Айфел, сградата на кметството – друга историческа сграда, улица „Донг Кой“ с множество бутици, магазини, кафенета и ресторанти, и ако времето позволи, централния пазар „Бен Тан“.
Трансфер до летището на Сайгон. Отпътуване за България в 19:25 ч.
Ден 15 (01.03.2018) Доха – София
Пристигане на летище София в 11.15 ч.
 
Цени супериор пакет в смесени хотели 3 / 4*:
Дата на пътуване:
15.02.2018
На човек в двойна стая На човек в единична стая
Стандартни цени 2328 евро/ 4563 лв. 2680 евро/ 5253 лв.
 
 
 
Цената включва:
 • самолетен билет София - Доха – Ханой
 • самолетен билет Сайгон - Доха – София
 • самолетен билет Ханой - Хюе
 • самолетен билет Дананг - Сием Реап
 • всички трансфери и екскурзии, описани в програмата
 • високоскоростно корабче Пном Пен - Шау Док
 • екскурзия с частно корабче за посещение на плаващия пазар
 • 12 нощувки супериор пакет в смесени хотели 3 / 4* или делукс пакет в хотели 5*:
 • 12 закуски, 12 вечери и 1 обяд
 • местни екскурзоводи с опит
 • водач-преводач от България по време на цялото пътуване
 • входни такси за всички посещавани обекти
   
хотели в супериор пакет 3 / 4*
 • 2 нощувки в Medallion Hotel или подобен в Ханой
 • 1 нощувка на корабче Phoenix Cruise в залива Халонг
 • 2 нощувки в Moonlight Hotel или подобен в Хюе
 • 1 нощувка в Hoi An Lotus Hotel или подобен в Хой Ан
 • 2 нощувки в Angkor Holiday Hotel или подобен в Сием Реап
 • 1 нощувка в Cardamom hotel или подобен в Пном Пен
 • 1 нощувка в Chau Pho hotel или подобен в Шау Дог
 • 1 нощувка в West hotel или подобен в Кан То
 • 1 нощувка в Elios hotel или подобен в Сайгон/Хо Ши Мин/
 
Цената не включва:
 • лични разходи
 • бакшиши (около 50 долара)
 • туристическа виза за Виетнам – 45 долара (снимка паспортен формат, полага се на място) - заплаща се задължително на място;
 • туристическа виза за Камбоджа – 30 долара (снимка паспортен формат полага се на място) - заплаща се задължително на място;
 • Напитки
 • Други услуги, които не са упоменати по-горе.
 
 
Полетно разписание:
QR 228 15FEB  SOFDOH  1215 1805    
QR 968 15FEB  DOHHAN  2045 0725+1    
QR 971 28FEB  SGNDOH  1925 0020+1   
QR 227 01MAR  DOHSOF  0655 1115  
    
 
Условия за записване:
 • 40 % депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване
 • ксерокопие от международен паспорт
 • доплащане до 15.01.2018 г.
Необходими документи за визи:
За Виетнам:
 • паспорт
 • формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам
 • 2 снимки паспортен формат с размер 4 х 6 см
 • копие от лична карта
 • такса
За Камбоджа:
 • паспорт
 • попълнен визов формуляр за туристическа виза за Камбоджа
 • 1 снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см
 • Такса
Забележка:
Международният паспорт трябва задължително да е валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане. В паспорта трябва да има поне две цели свободни страници, за да може върху тях  да бъдат положени входните визи за страните, като на гърба на тези страници не следва да има други положени по-рано визи, освен печати от граничен контрол.

Забележка:
Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване във Виетнам, Камбоджа.
 
Допълнителна информация:
 • необходим минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 15 туристи.
 • срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване.
 • пакетната цена е калкулирана по курс 1,7 лв. за щатски долар към 17.10.2017 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.