Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

Miriam's Adventures holidays - all Around the World

телефон за връзка: +359 889 722 813За всички възникнали въпроси

ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция „Единствен по рода си и незабравим...”

 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 1
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 2
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 3
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 4
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 5
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 6
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 7
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 8
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 9
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 10
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 11
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 12
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 13
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 14
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 15
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 16
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 17
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 18
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 19
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 20
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 21
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 22
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 23
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 24
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 25
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 26
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 27
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 28
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 29
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 30
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 31
 • ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” снимка 32

Калкулирай и резервирай

Дата на заминаване:
Резервациона форма:
Запитване
ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 1ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 2ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 3ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 4ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 5ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 6ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 7ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 8ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 9ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 10ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 11ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 12ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 13ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 14ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 15ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 16ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 17ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 18ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 19ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 20ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 21ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 22ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 23ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 24ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 25ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 26ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 27ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 28ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 29ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 30ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 31ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция  „Единствен по рода си и незабравим...” миниатюра 32
сподели офертата в разпечатай офертата
ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция
 „Единствен по рода си и незабравим...”
 
дата: 05.04. - 09.04.2018
(автобусна екскурзия - 5 дни / 3 нощувки ALL INCLUSIVE – нощен преход на отиване)
 
Остров Корфу (Керкира) е една от най-популярните туристически дестинации в света. Поради изключително богатото си културно-историческо наследство и неповторима природа още от древни времена е наричан „Смарагдовия остров”, „Вечно зеления остров”, Острова на Нимфите”, „Дамата на Йонийско море” и др.
 
Истината е, че острова e не само красив и романтичен, той е просто уникален и незабравим. Веднъж посетили го, със сигурност ще се връщате отново и отново...
 
Великден в Корфу се смята за най-пищното празненство в Гърция. Хиляди туристи (чужди и гръцки) се събират всяка година, за да отбележат това уникално събитие, комбинация от богатата история на Корфу и традиционните религиозни обичаи.
 
 
Как се празнува Великден на остров Корфу...
 
Велики петък – Сутрешната процесия започва рано сутрин, като се носи изображение на тялото на Исус (епитафия). В 16ч. следобед по-голяма епитафия (процесия) тръгва от църквата Св. Георги (в Старата крепост). Тя продължава до вечерта, когато всяка църква в града с изключение на църквата Св.Спиридон започва своя епитафия акомпанирана от един от съставите. В 21 ч. вечерта започва последната и най-великолепна епитафия. Тя тръгва от църквата “Metropolitan”. Филхармониите изпълняват траурни мелодии като Адажио на Албинони. Хорът на църквата, акомпаниран от представители на гимназиите и момчетата скаути маршируват заедно на тази процесия.            

Велика събота – Денят започва в църквата Св.Мария, където се симулира истинско земетресение в 6 ч. сутринта. Това представлява земетресението описано в Библията след Възкръсването на Исус. В 9 ч. тръгва епитафията от църквата Св.Спиридон в центъра на стария град Корфу. През 1574 г. венецианците забранили на хората на Корфу да провеждат тази процесия на Разпети петък. Ето защо тя продължава да се провежда в събота. Пищното шествие се движи ритмично в такт с музиката на трите филхармонии. Първата филхармония, Старата филхармония (1840г.) тръгва от старата градска зала и свири Хамлет на италианския композитор Факио. Втората филхармония, филхармонията на Манджарос (1890 г.) свири Galde la Crime (Горещи сълзи) на Мичели и последната филхармония, филхармонията на Каподистриас (1980г.) свири Heroika на Бетовен.  

До 11 ч. сутринта тълпата чака така нареченото Първо Възкресение. Когато литургията свърши в „Метрополис” (основната катедрала), започва да бият камбаните на всички църкви в града и на острова. Докато камбаните бият, хиляди керамични съдове пълни с вода се хвърлят от балконите, които гледат към улиците на стария град. Тази традиция произлиза от пасаж в Библията. Късно вечерта, в 21 ч. всички се събират на големия площад, където се провежда Свещената литургия. Всеки държи свещ запалена от свещения пламък. До края на Литургията всички на площада имат горящи свещи. Нещо повече, всяка къща в Стария град има дузина горящи свещи на балкона. Това създава една уникална и незабравима атмосфера в града. Точно в полунощ настъпва Второто Въкресение и веднага щом свещеника каже „Кристос анести” (Христос Възкресе) се запалва голям, великолепен огън на открито. Всички се здрависват и си пожелават Весел Великден един на друг.     

Според традицията всяко семейство трябва да свари яйца и да ги боядиса в червено (също произхожда от Библията). Всеки член на семейството си има свое яйце и се опитва да счупи яйцата на останалите членове на семейството. Този, чието яйце счупи всички останали яйца без самото то да се счупи, ще има добър късмет през цялата година.   

Неделя – В 7 ч. сутринта цялото паство на всички църкви в град Корфу излизат на улиците със символ на Възкресението, заедно с ученици, филхармонии и хорове. Следобед Флотата в Новата крепост черпи с мезе (различни месни специалитети) съгласно традицията докато танцови групи изнасят представление. Този ден е последният от 40-те дни на пост и затова в неделя следобед всяко гръцко семейство пече цяло агне е си устройва голямо угощение за да отпразнува Христовото възкресение.
 

 
ПРОГРАМА
ДЕН - 1
05.04.2018
/четвъртък/
Отпътуване в 21.00 ч. от София (автогара Сердика/трафик маркет) за Гърция по маршрут София–Кулата–Солун–Вериа–Козани–Янина–Игуменица (630 км). Пътуване с лицензиран, комфортен автобус.
Нощен преход.
ДЕН - 2
06.04.2018
/петък–неработен ден/
Пристигане в Игуменица сутринта. Трансфер с ферибот (около 2 часа) до Корфу, най-посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, екзотична растителност, християнски храмове от времето на Византийската империя и Венецианска архитектура. Трансфер до Мораитика (22 км.) и настаняване (по възможност веднага) в хотелски комплекс MESSONGHI BEACH - 3*. Първа услуга в хотела - обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
ДЕН - 3
07.04.2018
/събота/
 
Ранна закуска. Свободен ден или по желание - в 08.00 ч. започва целодневна екскурзия (включена в цената) - отпътуване за едноименната столица на острова - гр. Керкира с цел включване към Великденските празненства*.
След церемониалните празнични шествия в 11 ч. започват да бият камбаните на всички църкви в града и на острова. Докато камбаните бият, хиляди керамични съдове пълни с вода се хвърлят от балконите, които гледат към улиците на стария град.
Пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод и разглеждане на: площад “Спианада”–сърцето на града и най-големият площад на Балканите; галерията с арките “Листон”–едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица „Риволи”; Старата крепост, свързана с Венецианската окупация; дворецът „Св.св. Георги и Михаил”, където днес се помещават Музеят на азиатското изкуство; църквата „Св. Спиридон”– закрилник на града, спасил го от турците, чумата и глада, и...
Посещение на двореца “Ахилион”- лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на Ахил–любимият герой на императрицата (заплаща се допълнително входен билет 5 ЕВРО).
Връщани в хотела. Вечеря.
По желание - след вечеря в 22.00 ч - трансфер (включен в цената) до столицата на острова за празничната Великденска литургия с пищни тържества и зрелищна заря в центъра на град Керкира! Връщане в хотела – около 02.00 ч. след полунощ.
За туристите, решили да останат в хотела, след полунощ се сервира традиционната супа Магерица.
Нощувка.
ДЕН – 4
08.04.2018
/неделя/
Закуска.
Празничен традиционен Великденски обяд (включен в цената) с жива музика, печено агнешко и ...
Свободно време. Вечеря. Нощувка.
ДЕН – 5
09.04.2018
/понеделник–неработен ден/
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София (автогара Сердика/трафик маркет) късно вечерта.
 
 
 
MESSONGHI BEACH - 3*                 
ALL INCLUSIVE ПАКЕТНИ ЦЕНИ
На човек в двойна стая SUPERIOR 465 лв.
1-во дете до 10,99 г. в стая с 2 възрастни 185 лв.
2-ро дете до 10,99 г. в стая с 2 възрастни 285 лв.
3-ти възрастен (дете над 11 г.) 380 лв.
Единична стая 645 лв.
 
Настаняване в стая с изглед към морето не се гарантира
 
 
І. Пакетните цени са в български лева на човек и включват:
 • Транспорт с лицензиран комфортен автобус.
 • Фериботни такси и билети
 • 3 нощувки ALL INCLUSIVE в хотелски комплекс MESSONGHI BEACH - 3*
 • Посещение на празничното шествие и традиционното чупене на глинени съдове в събота сутрин
 • Пешеходна обиколка на столицата на острова и двореца на Сиси - „Ахилион” с местен лицензиран екскурзовод
 • Трансфер до столицата на острова за празничната Великденска литургия в събота вечер
 • Великденски празничен обяд с богато меню, фолклорна програма и музика на живо (на 08.04) в ресторанта на хотела
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО
 • водач по време на цялата екскурзия
 
ІІ. Цената не включва:
 • Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)
 • Ползване на WI-Fi интернет в хотел "Messonghi Beach" 3* (3 EUR на турист на ден)
 • Входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
 • Разходи от личен характер
 • Цените не включват услуги извън ALL INCLUSIVE концепцията на хотела. Всички ползвани невключени в концепцията услуги се заплащат на място по ценоразпис на хотела.
 • Входни такси за посещаваните обекти
  • входна такса за двореца “Ахилион” (5 EUR), входна такса за Старата крепост (6 EUR);
  • комбиниран билет за Aрхеологическия музей, Старата крепост и Mузея на азиатското изкуство (около 12 EUR)
  • входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
 
III. Други:
 • Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
 • Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек
 • Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 150 лв
 • Всички деца ползват седалка в автобуса
 • Туристите се застраховат в ЗК „УНИКА Живот АД”, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО;
 • Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-79 г. (за лица на възраст 71–74г. покритие на застраховка е 5 000 ЕВРО, за лица на възраст 75 – 79г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО)
 • НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!!!
 
ІV. Общи условия:
 • Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи!           
 • Заплащане в брой или по банков път:
  • авансово плащане30% от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 ч. след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.
  • доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.              
 • В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата  на отпътуване.      
 • Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие).           
 • Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.
 • „Мириамс Адвенчър Холидейс” ЕООД не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини
 • „Мириамс Адвенчър Холидейс” ЕООД предлага възможност и ПРЕПОРЪЧВА сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя – ЗА ЦЕНА И ПОДРОБНОСТИ ПОПИТАЙТЕ НА ТЕЛ. 02/4881999.
 • „Мириамс Адвенчър Холидейс” ЕООД си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии
 • Пакетните цени са окончателни и „ИМТУР” ЕООД не предвижда промени на цените по тази програма.
 
 
V. ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА
Хотелски комплекс Messonghi Beach Holiday Resort се намира на плажа в селището Мораитика. Главният град на Корфу, Кѐркира, както и летището, са на 23 км. 
Всички помещения за настаняване са разположени сред градини и поляни, простиращи се до каменистия плаж. Стаите са климатизирани и разполагат със сателитна телевизия и самостоятелна баня с душ и сешоар. 
На плажа са предоставени чадъри, собственост на хотела, а срещу допълнителна такса гостите могат да наемат шезлонги. Ползването на шезлонгите край басейните е безплатно.
Комплексът се състои от 3 открити плувни басейна (2 басейна за възрастни и 1 миниаквапарк), няколко бара, плажен бар, 2 ресторанта, ресторант на плажа, предлагащ закуски, нощен клуб, няколко магазина и бутици, конферентен център и площадка за игри. Срещу заплащане могат да се ползват водни пързалки.
Другите удобства включват спа център и голям избор от спортни съоръжения. На място има безплатен частен паркинг.
 
 
VІ. ОСТРОВ КОРФУ – обща информация
Корфу е гръцки остров в Йонийско море намиращ се между Гърция и Италия. Древногръцкото му име е Керкера, което е свързано с митът за любовта между Аполон и дъщерята на Асопус, Керкефей.
В историята си островът помни много битки които са водени именно за него. Най-дълго Керкера е бил под господството на Венеция в резултат на което архетектурата на острова е във венециански стил. На него има множество замъци които са разположени на стратегически места из целият остров. Столицата е град Корфу ( на английски Corfu town ), в близост на който се намират двата най-големи замъка на острова, в следствие на което е единственият град в Гърция  обявен за Kastropolis (Castle city) от гръцкото правителство и през тази година е включен в UNESCO World Heritage List по препоръка на  ICOMOS. 
Керкера е 3-ия по големина и един от най-скъпите гръцки острови. Сега е една от водещите туристически дестинации в Европа. Най-често срещаните туристи са германци, англичани и поляци. В последните години има тенденция все повече известни личности да си купуват имения на Корфу. Началото на това сложиха Мадона и Брад Пит още през края на миналият век. В момента острова се издържа предимно от туризъм (както морски така и планински) и на него са регистрирани в момента 347 хотела.