Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

Miriam's Adventures holidays - all Around the World

телефон за връзка: +359 887 60 40 58За всички възникнали въпроси

Екскурзия до Кабиленски манастир и Кукерландия в Ямбол

  • Екскурзия до Кабиленски манастир и Кукерландия в Ямбол снимка 1
  • Екскурзия до Кабиленски манастир и Кукерландия в Ямбол снимка 2
  • Екскурзия до Кабиленски манастир и Кукерландия в Ямбол снимка 3
  • Екскурзия до Кабиленски манастир и Кукерландия в Ямбол снимка 4

Калкулирай и резервирай

Дата на заминаване:
Резервациона форма:
Съгласявам се и приемам Политика на ползване

Запитване
Екскурзия до Кабиленски манастир и Кукерландия в Ямбол миниатюра 1Екскурзия до Кабиленски манастир и Кукерландия в Ямбол миниатюра 2Екскурзия до Кабиленски манастир и Кукерландия в Ямбол миниатюра 3Екскурзия до Кабиленски манастир и Кукерландия в Ямбол миниатюра 4
сподели офертата в разпечатай офертата

Екскурзия до Кабиленски манастир и Кукерландия в Ямбол

Дата: 29.02.2020г.
Цена: 25 лева

 

ПРОГРАМА
8:00 – Отпътуване от Димитровград/ паркинга на АПК. / Пристигане в Ямбол. Пешеходна разходка в централната част на Ямбол с възможност за разглеждане на:
Ямболския безистен – покрит пазар, който се намира в центъра на града, днес – КИЦ. Това е единствената в България запазена сграда от този тип от периода на Османското владичество. Построен е в периода 1509 – 1510г и е една от най-масивните постройки в Ямбол.
Ески джамия (“стара джамия”) в Ямбол е реставрирана в оригиналния си вид и втора по големина джамия в България.
Музей на бойната слава – последните две години музеят заема челно място в категорията “Музеи” на кампанията “Чудесата на България”.
Художествената галерия “Жорж Папазов”.
Свободно време за участие в Парада на маскираните. Разходка в Кукерград със забавления, снимки, уличен театър, графити и творчески работилници. Ще преминете през Алеята на гигантските маски, ще си закупите сувенири за спомен от базара на сувенири и ще имате възможност да опитате от продуктите предложени на базара на производители на вино, млечни и месни продукти от региона.
Следобед  ще посетим и разгледаме Кабиленски манастир “Рождество Богородично”. Кабиле е бил резиденция на тракийски царе и е единственият град във вътрешна Тракия, който е имал собствена монетарница”. Ако все още не сте посетили Кабиленски манастир, за да  си налеете от неговата лековита вода, направете го! Според древните легенди, манастирът съществувал от времето на св. император Константин. Неговата майка, Света Елена, знаела за лечебните свойства на водата в Кабиленски манастир и често изпращала хора да ѝ носят от нея.  17:00 ч – отпътуване за Димитровград.

 

Пъстър и зрелищен празник,  представя богатството в традициите на маскарадните игри от всички региони на България. Колоритът на фестивала се допълва с ежегодното участие на представители от Турция, Гърция, Хърватска, Македония, Словения, Ирландия, Румъния, Полша, Португалия, Индонезия и др. В изданията на празника участват хиляди кукери, сурвакари, бабугери от цялата страна. Събитието привлича публика от няколко десетки хиляди души – жители и гости на града. Езическите игри на маскираните е ритуален благослов за здраве, плодородие и благоденствие.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: транспорт, водач – представител от фирмата.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: музей на бойната слава- за групи- 1 лв;
Художествена галерия-  възр.- 2 лв; пенс.- 1 лв;  уч.- 1 лв   ;  лични разход
ИНФОРМАЦИЯ:
Международният маскараден фестивал „Кукерландия” е един от най-големите в България. Кукерските игри са емблематични за града и неизменно се свързват с празника Сирни Заговезни, с обичаите за прогонване на злите сили, посрещането на пролетта и събуждането на земята.
Ямбол се превръща в „Кукерград“ в дните на „Кукерландия“ – ямболският Градски парк за 4 дена събира хиляди кукери, сурвакари и бабугери, старци и други маскирани, от всички краища на България, които пресъздават древната традиция на кукерските маскарадни игри.
Предвижда се изключително богата програма и много изненади.
Събитието събира хиляди участници и гости на града, дошли да съпреживеят пъстрото и оглушително зрелище. По мащаб ямболският фестивал е сред от най-големите и пищни събития в страната. Колоритът на празника се допълва с участието на много чуждестранни групи. Сред отличителните черти на ямболския фестивал са гигантските кукерски маски – страховити 3-метрови съоръжения, които внасят неповторим колорит на празника. Четиридневното събитие е изпъстрено с много концерти, изложби, конкурси, работилници на открито, дефилета, скари и мезета.
Фестивалът има и конкурсна част, като наградният фонд е огромен и се разпределя от авторитетното жури в няколко различни категории.
 
Офис:  ул. „ Ромен Ролан“  16
Тел:  0887 60 40 58 / 0885 009 666