Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

Miriam's Adventures holidays - all Around the World

телефон за връзка: +359 887 60 40 58За всички възникнали въпроси

Празник на сланината и греяната ракия с посещениена Шипченски манастир

  • Празник на сланината и греяната ракия с посещениена Шипченски манастир снимка 1
  • Празник на сланината и греяната ракия с посещениена Шипченски манастир снимка 2
  • Празник на сланината и греяната ракия с посещениена Шипченски манастир снимка 3
  • Празник на сланината и греяната ракия с посещениена Шипченски манастир снимка 4
  • Празник на сланината и греяната ракия с посещениена Шипченски манастир снимка 5

Калкулирай и резервирай

Дата на заминаване:
Резервациона форма:
Съгласявам се и приемам Политика на ползване

Запитване
Празник на сланината и греяната ракия с посещениена Шипченски манастир миниатюра 1Празник на сланината и греяната ракия с посещениена Шипченски манастир миниатюра 2Празник на сланината и греяната ракия с посещениена Шипченски манастир миниатюра 3Празник на сланината и греяната ракия с посещениена Шипченски манастир миниатюра 4Празник на сланината и греяната ракия с посещениена Шипченски манастир миниатюра 5
сподели офертата в разпечатай офертата

Празник на сланината и греяната ракия с посещениена Шипченски манастир

Дата:  22.02.2020
Цена: 34 лева


Събитието е организирано с любезното съдействие на  Народно читалище “Светлина – 1895” кв. Ново село, с подкрепата  на Община Априлци . ВСИЧКИ НИЕ ще имаме възможността да се насладим на интересна местна кухня, традиционни напитки и конкурси:
„Надпревара за най-вкусна и крехка сланинка”
„Кулинарна изложба – базар за ястия със сланина”
„Конкурс за домашна ракия – ароматна, идеална на градус, чудесна на вкус”
Kонкурс за детска рисунка „ Празникът, видян през моите очи”.
Осигурени са и голям брой награди, томболи и веселие, а най- голяма награда е живо прасе. Гостите ги очакват много песни, танци, смях, настроение, кулинарни и фолклорни изненади.
За съхраняване на българските традиции и обичаи всички желаещи могат да облекат и традиционно народно облекло – символ на етническото единство и многообразие на традиционната българска култура.
           Програма:
   06:30 ч. Отпътуване от гр. Димитровград. 07:00 ч Стара Загора. Пристигане в гр. Априлци. Посещение на ежегодния грандиозен кулинарен празник на сланината и греяната ракия. Където ще имате възможност да опитате различни кулинарни изкушения приготвени със сланина, както и да дегустирате майсторски приготвена греяна ракия. Едно от култовите ястия което ще се приготви в „ГОЛЕМИЯ ЧОРБАДЖИЙСКИ ТИГАН“  дарен от Родолюбиви българи е така наречената „БАБИНА ГОЗБА“ . а РЕЦЕПТАТА е простичка: Ето и нея – 20 кг. сланинка, 500 яйца и 30 кг. праз лук. Освен дегустацията на това перфектно по рода си ястие което ще погали с перфектния си вкус небцето Ви , ще имате възможност да опитате и други кулинарни специалитети – шишчета с печена сланинка, боб в гърне и още много апетитни изкушения. Пожелание обиколка на гр. Априлци и посещение на храм „ Св. Георги Победоносец“- 1906 г в памет на жертвите загинали в Априлското възстание, храм „ Св. Петка Параскева“.
След като сме си закупили сланинка и други вкусотийки за вкъщи и сме се сгряли с греяната ракийка към   14:30 ч – ще се отправим към Шипченски манастир-посещение.
Отпътуване за Димитровград.
 
Цената включва: Транспорт, водач от фирмата.
Цената НЕ включва: разходи от личен характер.
 
                                                     Офис:  ул. „ Ромен Ролан“  16
                                                  Тел:  0887 60 40 58     0885 009 666