Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

Miriam's Adventures holidays - all Around the World

телефон за връзка: +359 887 60 40 58За всички възникнали въпроси

По пътя на траки и римляни

  • По пътя на траки и римляни снимка 1
  • По пътя на траки и римляни снимка 2
  • По пътя на траки и римляни снимка 3
  • По пътя на траки и римляни снимка 4
  • По пътя на траки и римляни снимка 5
  • По пътя на траки и римляни снимка 6

Калкулирай и резервирай

Дата на заминаване:
Резервациона форма:
Съгласявам се и приемам Политика на ползване

Запитване
По пътя на траки и римляни миниатюра 1По пътя на траки и римляни миниатюра 2По пътя на траки и римляни миниатюра 3По пътя на траки и римляни миниатюра 4По пътя на траки и римляни миниатюра 5По пътя на траки и римляни миниатюра 6
сподели офертата в разпечатай офертата

Еднодневна релаксираща екскурзия  - " По пътя на траки и римляни"


Дата: 02.06.19 г
Цена: 23 лева


Отпътуване от Димитровград от АПК  7:00 ч  от Хасково 7:15 ч
Пристигане в местността "Кромлекс" и Римски път край с. Долни Главанак по пътя за град Маджарово в живописните Източни Родопи.
Изкачване и разглеждане на Кромлеск, което е  тракийско култово светилище датирано е  от VІІ – VІ в. пр.Хр. и представлява мегалитно съоръжение – кромлех от типа на Стоунхендж в Англия. Светилището е единствен паметник от този вид в България. Мястото е оградено свещено пространство, каменен връх, изолиран от външни сили - вероятно използван за древни религиозни свещенодействия.  Светилището е единствения си от този вид в България.
Докосването до нещо на почти 9000 години е просто невероятно.Ограденото свещено пространство,  каменен връх, изолиран от външни сили е вероятно използван за древни религиозни свещенодействия включително и трупоизгаряния на животни.
Посещение на Римския път , който се намира от другия вход на село Долни Главанак,откъм село Голяма долина.
През територията на съвременната Хасковска област през античността и средновековието преминават множество пътища. Един от тях – главния път Виа Сингидунум свързващ Сердика /София/ с Констинопол /Цариград/ се използва още от V в.пр.Хр., и има важно стратегическо значение. През периода на римското владичество, той е трасиран със солидна каменна настилка и по протежението му са построени множество пътни станции, разстоянията между които са маркирани с колони. Множество други второстепенни пътища опасват региона. Един от тях свързващ Одринското поле с вътрешността на Източните Родопи преминава в непосредственна близост до с. Долни Главанак. Тук са и най-запазените участъци от него”.
Отпътуване към поречието на река Арда по посока на Долно Черковище.
Панорамен изглед на тракийските скални ниши ограждащи красивите брегове на река Арда; Скалната арка - гигант  с височина 30 метра и дължина 80 метра, която  впечатлява както с мащаба си, така и с правилно оформения си свод, за който се смята, че е естествено образуван. В основата на този уникален феномен са разположени осем пещери, в които след направени разкопки са открити следи от древни заселници. Масивът се намира в защитена местност Орешари, под село Орешари, което всъщност вече не съществува. То е едно от онези села фантоми, които все още присъстват на картата, но които са отдавна обезлюдени и само останките от разрушените им къщи свидетелстват, че в тях е имало живот.
 Поход  по еко- пътека скалната лъвска глава  и  приятна разходка по железният мост на река Арда, свързващ двата й бряга.
Връщане обратно с песен ...:)
Обяд и отдих в един от атрактивните комплекси по поречието на реката - "Комплекс Арда " или  комплекс " Перперикон".
 
Цената включва: транспорт и екскурзовод.
 
Цената не включва: обяд по поречието на Арда.
 
Начин на плащане: при записване се внасят 30 % от сумата, останалата част 15 дни преди заминаване.
 
                                                 
Офис: Гр.Димитровград, ул. „ Ромен Ролан“ 16
Тел:   0887 60 40 58   /  0885 009 666